Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos

http://www.vanzari-icoane.com 
Iar nasterea lui Iisus Hristos asa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodita cu Iosif, fara sa fi fost ei inainte impreuna, s-a aflat avand in pantece de la Duhul Sfant.
Si s-a suit si Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, in Iudeea, in cetatea lui David care se numeste Betleem, pentru ca el era din casa si din neamul lui David.

Ca sa se inscrie impreuna cu Maria, cea logodita cu el, care era insarcinata.
Dar pe cand erau ei acolo,s-au implinit zilele ca ea sa nasca, Si a nascut pe Fiul sau, Cel Unul- Nascut si L-a infasat si L-a culcat in iesle, caci nu mai era loc de gazduire pentru ei.
Iar daca S-a nascut Iisus in Betleemul Iudeii, in zilele lui Irod regele, iata magii de la Rasarit au venit in Ierusalim, intreband: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a nascut? Caci am vazut la Rasarit steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui.
Steaua pe care o vazusera in Rasarit mergea inaintea lor, pana ce a venit si a stat deasupra, unde era Pruncul.
Si intrand, au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Lui, si cazand la pamant, s-au inchinat Lui si deschizand vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tamaie si smirna.
Si in tinutul acela erau pastori, stand pe camp si facand de straja noaptea imprejurul turmei lor.Si iata ingerul Domnului a statut langa ei si slava Domnului a stralucit imprejurul lor si ei s-au infricosat cu frica mare.
Dar ingerul le-a zis: Nu va temeti.Caci vi sa nascut azi Mantuitor, Care este Hristos Domnul, in cetatea lui David. Si acesta va fi semnul: Vezi gasi un prunc infasat, culcat in iesle.Si deodata s-a vazut, impreuna cu ingerul, multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!
Iar dupa ce ingerii au plecat de la ei, pastorii vorbeau unii catre altii:Sa mergem dar pana la Beetleem, sa vedem cuvantul acesta ce s-a facut si pe care Domnul ni l-a facut cunoscut.Si, grabindu-se, au venit si au aflat pe Maria si pe Iosif si pe Prunc, culcat in iesle.Si vazandu-L, au venit cuvantul grait lor despre acest Copil.Si toti cati auzeau se mirau de cele spuse lor de catre pastori.
Iar Maria pastra toate aceste cuvinte, punandu-le in inima sa.Si s-au intors pastorii, slavind si laudand pe Dumnezeu,pentru toate cate auzisera si vazusera precum li se spusese.